Belépés     |     Regisztráció     |     Kapcsolat     |    Magyar   English

  Széchenyi 2020

 

 

Dunamenti Csoport - 33 év tapasztalat a tűzvédelem területén

 

1981-1982    A Dunamenti 1981-ben engedélyeket és szabadalmakat vásárolt tűzvédelmi termékekre.  A gyártósorok felállítása után elkezdődik a tűzgátló anyagok gyártása valamint a kábel tűzvédelmi munkák kivitelezése.

1982-1985    Gyors növekedés Magyarországon és a közép-kelet európai országokban. A Dunamenti Tűzvédelmi rendszer a szovjet típusú atomerőművekben szabvá-nyosításra kerül, ezzel szállítás az összes ilyen típusú erőműbe Örményország-tól kezdve Oroszország, Ukrajna, Bulgária, Litvánia, Csehország, Szlovákia és Németország területén.

1986-1991    Csernobili katasztrófa után a szovjet típusú erőművek biztonság növelésére óriási mennyiségű szállítást igényel ezen erőművekbe, de szintén szállítás nyu-gat - németországi és angol atomerőművekbe. .  

1987-1991    Más területekre- hagyományos erőművek, transzformátor állomások, ipari létesítményekbe (acél- alumínium-, vegyipar -, olajipar-, gyógyszeripari üze-mek) való szállítás Magyarországon kívül – Kína, Csehszlovákia, Egyesült Emirátus, Szaúd Arábia, Spanyolország, USA.  

1987-1990    Új raktár és irodák építése. Az export tevékenység felfutása főleg Európában, Közel-Keleten, Kínában és az USA.-ban.  

1993    A Dunamenti Tűzvédelem Rt megalapítása. Az azbesztmentesitési tevékenység beindítása.

1998-2001    Magán vámraktár, kereskedelmi iroda Budapesten. A gyártási terület kibőví-tése.

2002-2006    Szlovák és ukrán vegyes vállalatok létrehozása. A gyártás különválasztása a holding tevékenységektől, a Dunamenti Vagyonkezelő kft. Létrehozása. Több ingatlan beruházás, lakó-és szálloda fejlesztések elkezdése.  

2007-2008    A Dunamenti AKA Kft. megalapítása acél tűzgátló nyílászárók gyártására és forgalmazására nagy építési projektekhez. A Csolnoki Szerelvénygyártó Kft megvásárlása.

2009-2010    A Dunamenti AKA Kft. – ben jelentős CNC vezérlésű gyártógép beruházások, új acél nyílászáró termékek kifejlesztése. (műtőajtók, akusztikus ajtók, biztonsági ajtók) Elindításra került – Magyarországon egydülállóan – a Pyrovitro tűzgátló üveg gyártása. A Pyrovitro tűzgátló üveg acél és alumínium nyílászárókba tör-ténő beépítéshez szükséges minősítések megszerzése tűzkísérletekkel.
2011    2011-ben megalakul a Dunamenti Polska (OP) a lengyel piac-i értékesítésre. Leányvállalat létrehozása a Cseh Köztársaságban. Cégcsoporton belüli átszervezés után a Dunamenti AKA Kft. végzi teljes körűen a nyílászárók ter-vezési, gyártási, értékesítési, kivitelezési munkáit. A Pyrovitro tűzgátló üveg CE minősítésének megszerzése. A METRO 4 projekt acél nyílászárói és tűzgátló üvegei gyártásának megkezdése.

2012    A Dunamenti AKA Kft. árbevétele átlépi az 1 milliárd Forintot. További fejlesztések a Steelman ajtócsaládban, 3000mm magas EI90 perces tűzgátló ajtók fejlesztésének és vizsgálatának elindítása.

2013    50-50% tulajdoni hányaddal a Dunamenti Tűzvédelem Zrt. és a Dunamenti Vagyonkezelő Zrt. megvásárolja a Tűzőr kft-t.  A cég az aktív tűzvédelmi terü-letre szakosodott, beleértve az olajipart is. Tűzmodellezési szolgáltatás beindí-tása a Dunamenti Tűzvédelem Zrt.-ben.

2014    2014. januárjától a  Dunamenti  Tűzvédelem Zrt  a  Danfoss-Semco termékek kizárólagos  disztributora  Romániában, Ukrajnában és Horvátországban. A Dunamenti AKA Kft. átadja a METRO 4 projektben végzett kivitelezési munkáit. A cég fennállása óta a legnagyobb megrendelését teljesítette, közel 1.3 milliárd Forint értékben.

Elérhetőségeink

STEELMAN AKA KFT.

H-2131 Göd, Nemeskéri Kiss Miklós u. 37.

Tel.: 36-30-553-40-30

aka@steelman.hu